Згину молодим

Майя Несвитайло
крізь пил й туман я бачу очі,
здається, стан якийсь дівочий.
я, врешті-решт, не спав півночі,
але, все ж, бачив сон пророчий:
на небосхилі темна мапа-
з зірок складається мій шлях,
переді мною мертва шкапа
і ледь живий північній птах.
я задивляюсь у простір,
давно загублено мій час,
крізь сон я чую якийсь постріл
і грубий голос водночас.
я прокидаюсь, як у пеклі-
кругом вогонь й солодкий дим,
але, все ж, руки ледве теплі,
здається, згину молодим..