Загърнете ми във сняг

Петр Пенчев
Загърнете ми във сняг
 днеска моята любима.
Нека да усети пак,
че навън е люта зима,

че не трябва да излиза
 тя за хляб и зеленчуци.
Да погледне зад корниза
 колко хора ходят куци.

Нека да стои до мене,
да ме радва със усмивки,
да дочакаме снеготопене
 под уютните завивки.

С топли устни да целува
 нежно цялото ми тяло,
да похайлазуваме
 докато навън е бяло.

Загърнете ми във сняг
 днеска моята любима.
Чакам я, горещ сръндак
 до горящата камина.

23.02.2012 г.
Петр Пенчев