Любов и болка

Петр Пенчев
Любов и болка - две обикновенни чувства,
които идват без да ги очакваш.
Любовта - след първата неопитна целувка,
а болката, когато неочаквано заплакваш.
Болката за всички е еднакво силна,
а Любовта е винаги индивидуална -
в сърцето отброява като стар будилник
 секундите до следващата среща
 и също като мощна наковалня
 понякога ти причинява люта болка,
подобно раната кога посипеш с`сол.
Не подлежат и двете на контрол.
И двете имат на кръвта цвета,
но непобедима е в живота - Любовта...

25. 02. 2012 г.
509