СРАМ

Петр Пенчев
Срам ме е, когато в мен
 преливат несподелени чувства на Любов
 и от страхливото вълнение
 при движението плахо на душата чувам зов.
Изповядвам се пред собствената съвест
 и вместо закон неписан той във мен живее.
Към моралните ми пропасти издига бариери,
когато ме е срам от моя опит или мнение
 и голотата на прекрасно женско тяло,
което неочаквано пред мене е изгряло -
добродетеля за мъжкото ми щастие...
Да се срамуваш е прекрасно!

25. 02. 2012 г.
510 Б. Алекс.