Давнина, укр. песня

Аркадий Ляховецкий
Хвилі Бугу - чарівноі річки,
Що гойдали козацькі човни,
Мов сторінки гортають сторіччя
В книзі сивої давнини

І ввижається мені
Вершник в скіфському вбранні,
Що летить ранковим степом
На кошлатому  коні.
З під копит земля летить,
Сокіл в небі майорить,
Як дістатися до тебе,
Стародавній дивний світ?!


Там де біле здіймається місто
На високих крутих берегах -
Царські скіфи до греків ольвійських
Торговельний проторили шлях.

І ввижається мені
Вершник в скіфському вбранні,
Що летить ранковим степом
На кошлатому  коні.
З під копит земля летить,
Сокіл в небі майорить,
Як дістатися до тебе,
Стародавній дивний світ?!



Ольвия - древнегреческая колония на берегу Днепробугского лимана.