Эзоп. Эфиопжви - Эфиоп

Эльмира Ашурбекова
   
                ЭЗОП

                ЭФИОПЖВИ

               
   Сар севдигри чан хул`ин дитуз кIару лукI гъадагъуру. ЛукI, улихьнайин эйси марццишин хъадрур вуйиган, гьамци кIару духьнашул кIури, фикир апIуру таза эйсийи, ва дугъу думу жикIуз, архуз ва алцахуз хъюхъру. Амма лукI жикIбалан ктIерццурутIан дар ва, чан фици кIарур вуйиш, гьаци кIаруди гъузру.
    Бабкан фицир вуди гъахьиш, инсан чан гьаци гъузру кIуру гаф кайиб ву.


                ИлтIибкIур Э.Аьшурбегова