Нясвiж - наш Парыж!

Станислав Шастак
Нясвіж. Дзівосных дрэваў шаты
Каштанаў і кляноў паміж.
Скрозь голле легка ў неба ўзняты
Дом Радзівілаў - наш Парыж!

Скарбонка нашае культуры:
Палацы, храмы, кляштары,
Ангельскі парк - мазок з натуры
Той старадаўняе пары.

Гняздо былое Радзівілаў,
Дзе у манаскім  кляштары
Cвятога слова цвердзiў сілу
Будны для лепшае пары!

Твой божы дом Дамініканаў
Быў домам хлопчыку з Альбуці
Ўзняласа яго зорка рана,
Пра нас каб сьвет змог з ім пачуці.

Падараваў ты яму голас 
І дум няўрымслівы палет,
Каб расказаў нам Якуб Колас
Як жыў, што думае народ?

Каб роднай стала наша мова, 
Для караля i селянiна,
Каб ''Новую зямлю'' нанова
Чытаць хацела  ўся краiна!

Каб нам iграў  ''Сымон-музыка''
І рэй грунтоўны вёў Талаш,
І знала ўся Зямля вяліка,
Што Колас - ён Міцкевіч наш!

Нясвіж. З краін заморскіх госці
Вітаюць на тваёй зямлі
Міцкевічаў - Адама з Косцем,
Што памяць нашу збераглі!