Домът ни

Петр Пенчев
Домът ни е етаж и половина.
Прозорците общуват със небето.
Ти си като перла в раковина
 и разговаряш само с ветровете.

На една ръка от Космоса -
звезди нощуват близо до телата ни.
Всяка вечер нежно те докосвам
 и ти разбуждаш сетивата ми.

Домът ни е етаж и половина.
От вратите тръгват всичките пътеки.
Не бих го заменил за Райските градини
 и срещу никакви съблазни и утехи.

23.04.2012 г.
612 Б. Алекс.
Петр Пенчев