Детелина

Петр Пенчев
Майска вечер. Залезът като лавина пада.
Настръхнали сме пред горящата камина.
Любовта ни искаме на късове да се разпада,
които да превърнем във щастлива детелина.

От устни в устни да си я предаваме.
Бадемови цветчета да се ронят над главите ни.
Дъх да си поемем да забравяме.
От целувки да залепнат чак очите ни.

01. 05. 2012 г.
624 Б. Алекс.
Петър Пенчев