Думи серця...

Таня Черненко
Думи... Серця думи -
Біль та крик народу,
В них живе і радість,
Й мова про скорботу.

Вічність на папері -
Сторінки життєві,
Погляд з акварелі
На часи миттєві.

Пам'ять про могили
Пращурів та рідних,
Піснь під небосхилом
Про сусідів східних

І вірші Шевченка -
(Батька України),
Про дітей та неньку,
Червону калину

Та часи жалоби,
Напади орд, кривду,
Життя землеробів,
Паничів та злидні.

Про сім'ю, прощення,
Козацькую силу,
Край у сьогоденні
Та лиху годину...

Душа мліє, плаче
Над Дніпром, над полем,
Де Тарас, юначе,
Всім пророчив долю...