ЗаМАЙ ми се главата

Петр Пенчев
ЗаМАЙ ми се главата -
очаквах дълго юни.
Чакам плисък на водата
 покрай морските ни дюни.

Чакам въздуха планински
 и поляните с разлян синчец.
Чакам срещите роднински
 със луканка и винце.

ЗаМАЙ ми се главата -
омръзна ми монитора.
Очаквам под жаравата
 на слънцето да скитам.

Очаквам в детство звънко
 за миг да се завърна.
Под разцъфналата трънка
 с любов да те прегърна.

ЗаМАЙ ми се главата -
да литнем със ятата!

02. 06. 2012 г.
677 Б. Алекс.
Петр Пенчев