От щастие се заразяват

Петр Пенчев
От щастие не се лекуват -
от щастие се заразяват!
Тогава влюбените не ревнуват,
но, и изневери не прощават.

Тогава влюбените коленичат
 и се придърпват за целувка.
Не се кълнят, че се обичат -
очите казват без преструвка.

Страхуват се от всякакви раздяли -
очакват срещите като деня.
Мечтаят за самотен залив
 във който да отглеждат любовта.

27. 06. 2012 г.
699 София
Петр Пенчев