Ноктюрно

Петр Пенчев
Между нас - над две хиляди километра,
но погледа топъл твой вечно усещам.
През нощта с него ти ме наметваш
 и на душата ми става даже горещо.

И когато засвири нейде цигулка
 с мелодия печална и нежна
 се потапям с рой от светулки
 във дълбоката ти безбрежност.

И нека вятърът пее ноктюрно
 от теб на две хиляди километра -
към сърцето ми се притуря
 още частица от любовта ти светла.

16. 07. 2012 г.
705 София