Вопрос художнику

Борис Долгов 2
              Не сотвори себе кумира,
              или подобие его.
                Божья заповедь

Коль в красоте
деяний мира
одушевлённость
есть всего –
не сотворишь ли
ты кумира,
или
подобие его?..