Василий Фёдоров. То млею. Рус. Бел

Максим Троянович
...То млею,
Теплом разогретый,
То стыну от холода весь,
Почти как у нашей планеты.
У сердца
Два полюса есть.
Но время идет.
Не согреться.
Уже, – велики, велики! –
С холодного полюса сердца
Сползают на юг ледники.
Поверженный,
Льдами прижатый,
В снегу, что летит и летит,
Поэзии мамонт косматый
Последнюю песню
Трубит...

***

...То млею,
Цяплом разагрэты,
То стыне ад холаду косць,
Амаль,  як у нашай планеты.
У сэрца
Два полюса ёсць.
Але час ідзе.
Не сагрэцца.
Ужо, - вялікія, вялікі! -
З халоднага полюса сэрца
На поўдзень пащзуць леднікі.
Зрынуты,
Ільдамі прыціснуты надта,
У снезе, што ляціць і ляціць,
Паэзіі мамант калматы
Апошнюю песню
Трубіць...

      Перевёл Максим Троянович