543

Андреа Дженнифер Олайя
Pange,lingua,gloriosi
Corporis misterium,
Sanguinis que pretiosi
Quem in mundi pretium
Fructus ventris generosi
Rex effudit gentium
In supremae nocte coene
Recumbens cum fratribus
Observata lege plene
Cibis in legalibus
Cibum turbae duodenae
Se dat suis manibus.
Verbum caro panem verum
Verbo carnem efficit
Fitque sanguis Christi merum
Et,si sensus deficit
Ad firmandum cor sincerum
Sola fides sufficit
Tantum ergo sacramentum
Veneremur cernui
Et antiquum documentum
Novo cedat ritui
Praestet fides supplementum
Sensuum defectui.
Genitori Genitoque
Laus et jubilatio
Salus,honor,virtus quoque
Sit et benedictio
Procedenti ab utroque
Compar sin laudatio.