Поетите

Петр Пенчев
Всеки стих е като черна дупка -
пространството ни разширява до безкрайност
 и на думичките крехката черупчица разчупва,
разкривайки ни тяхната потайност.

Поетите не пишат само лоши стихове,
понякога и бъдеще предвиждат,
въображението си като вятъра развихрят
 и думите си в каменни стени зазиждат.

Поетите са бардове, рапсоди, трубадури -
със песните рушат канони
 или пък отпечатват на гравюри
 своите незабравими спомени..

01. 10. 2012 г.
747 Б. Алекс..
Петр Пенчев