Въпроси

Петр Пенчев
Ще се затворя в себе си. Да сложа ред
 във мислите си и в Душата...
Да намеря скрития капацитет,
със който разполагам на Земята.

Защото съм натрупал много грешки,
които трябва вече да изхвърля.
Животът е виенска въртележка,
която ту надолу, ту нагоре ни подхвърля.

За всичките въпроси вече втасах,
но трудно устоявам на съблазните,
а вече не обичам да ръждясват
 във мене застояли безобразия...

И най-накрая да си отговоря
 къде е коренът на мойто щастие.
Навярно няма да открия нищо ново,
но трябва ли да си начеша крастата?!

02. 10. 2012 г.
752 Б. Алекс.
Петр Пенчев