Сладка мечта

Петр Пенчев
Ако през лятото по всичките борове
 вместо шишарки растяха бонбони,
някои в кутии големи затворени
 и натежали по тънките клони -
щях като катерица сам да полазя
 и да ги схрускам със новия кътник.
Как се издържа на този съблазън?!
А после почиствал бих зъбките
 НЯКОЛКО ПЪТИ!

04. 10. 2012 г.
756 Б. Алекс.
Петр Пенчев