До сонця тягнеться лоза...

Тамара Базилевская
До сонця тягнеться лоза,
І в’ється листя, як шовкове,
А літній дощик , мов  сльоза,
Стікає з ягід бурштинових.

На схилах гір, понад Дністром,
Природа  виноград плекає.
Щоб  восени він став вином,
Солодким  соком насищає.

Налийте терпкого  вина
По вінця в келих  кришталевий,
Бо ця цілюща рідина –
Бальзам, що гідний королеви.