Схожа укр

Валерий Квачев
СХОЖА

пісня... про павуків...
трішки сумна, та всеж красива...

Ти так схожа на чорну вдову,
що в куточок злий вітер заніс.
 Тільки я - не твій чорний павук.
Я і сам тут - непроханий гість.

Скільки хочеш - плети-не плети
макраме  найсолодших принад,
нам з тобою - у різні світи.
Бо життя - клята  Чорна діра.

В ній, як Сонце, багато зірок
у безмежній сумній самоті.
Я сюди зазирнув в закуток,
лиш тому, що одна із них - ти.

Лиш тому, що у світі ніде
вже таку не зустріти мені.
До чарівних жаданих тенет
я тобі своє серце приніс.

В тих тенетах - духмяний чебрець
на межі паралельних світів.
А вогонь двох жагучих сердець
ті світи назавжди спопелив.
 
Спопелив... не прожити на біс
 те життя, де тобою живу.
Я тобі своє серце приніс...
Ти так схожа...
            на чорну вдову...

ВК 3 лютого 2019 ХерСон