Укрaiнцi, браття любi!

Ольга Новикова-Шафнер
Українці, браття любі!
       Спасім Україну!
Від війни, погромів,
       страху за свою родину.
Ні заходу, а ні сходу
       ми давно не милі…
Їм потрібна наша ненька,
       а ми – у могилі!
Рідна ненько, Україно!
       Зглянься над синами.
Дай розправити їм крила
       в просінь над ланами.
Дай згадати, не забути,
       радість і страждання,
І серця не розіпнути
       на хресті бажання.
Не дозволь їм позабути-
       хто вони і звідки.
Всі Русі Святої - ми
       слов’янські діти!
Ми не можем брат на брата,
       батько на дитину...
Щоб у пеклі не палати
       за грішні родини.
На своїй землі навіки –
       ми і наша доля.
Не розділять гори й ріки
       нашу правду й волю!
Бо за пращурів, за землю,
       политу сльозами,
Ніхто в світі не вступиться,
       Окрім нас із вами!


                10.05.2014. КИЇВ
                АВТОРСЬКА ЗБІРКА