Спогодба

Петр Пенчев
Аз нищо не разбирам от любов,
защото съм човек, роден на юг,
а ти от малка климата суров
 признаваш като най-необходим продукт
и имаш нужда от човешка топлота.
Това е твойта подготовка за Голгота.
Страдания не учат тези като мен
 да ценят съня на двама във леглото.
Това е скучно...Прост топлообмен.
Пародия на смърт. И опит от живота.
Но аз за него, много ти благодаря.
Така умира и през есента природата.
Подготовка как напролет да се възродя.
Заключил с теб и с любовта спогодба.

14. 10. 2012 г.
787 Б. Алекс.
Петр Пенчев