Лаж велем

Эрик Петров
ЛАЖ ВЕЛЕМ

Лаж велем, тый мылам
Эре шерге улат, курымлан.
Чон шулен шарналам
Олык лапым, пасум, курыклам.

Кумылем тодылалт  
Тораштат кутыралме шуэш:
Тугак мо пеледат?
Помыштет кузерак мыйын еш?

Тый декет кечыла
Мый Эрвечын шонем п;ртылаш –  
Тыш, салтак качылан
;дырет дечын толын ка;аш.

БАМ-ыш ;жын возен, 
А вара – шочмо велыш - пырля.
Мыйын кумыл к;зен:
Лаж велем, тый вученак илал!

«;жара» райгазет, 1978 ий.