Пътуване до Луната

Петр Пенчев
Наши баби пред стобора
 новините днес обсъждат:
кой какво е наговорил,
кой и как с какво изпържил.

- Ще ни пращат на Луната! -
съобщи им баба Ката:
-Много ели за вечеря
 всичките пенсионери!

- Там навярно е студено,
кой пуловер да надена?!-
изплашена ги пита Дена...
- Ще си взима и вретено.

Там навярно има вълна,
вижте я каква е пълна...
- Още два-три панталона
 да пълзя със тях по склона;

казват много са вулканите...
- И да не забравиш каната,
там водата била малко...
- За кокошките ми, жалко!

Няма кой яйца да сбира.
- И да вземем буре с бира.
- Чашки още за кафето...
- Чайник, захарта, джезвето...

Тъй, полека, те из къщите
 да откарат на Луната,
готвиха си цялата покъщнина.
Ще ги издържи ли тя, горката?!

19. 10. 2012 г.
799 Б. Алекс.
Петр Пенчев