Шуанвондо кумыл

Эрик Петров
ШУАНВОНДО КУМЫЛ

Т;сш; шуанвондын,
Ай, мотор коеш!
Имыже вел тудын
П;с; пеш улеш.

Шошымсо ик й;дым 
Та;лан п;леклен,
Тудым молан к;рым,  
Кидым шуркален?

Ыш кучал п;лекым
;дыр йолташем.
Каласал ;пкежым,
Кайыш воктечем.

Молан шуанвондым
Мый тунам к;р(ы)нам?
Молан тымык водын
Лач тудым вученам?

Ыш мошто та;емже
Ш;м тулем аклен.
Лачак кумылемже
Шуанвондо гай йолген.

Т;сш; шуанвондын,
Ой, мотор коеш!
Имыже вел тудын
П;с; пеш улеш…
1980 ий.