Вслухався в айстру я

Игорь Герасименко Кременчугский
Вслухався в айстру я, в слова її вслухався,
які текли з рожевих пелюстків.
Що за слова мені казала айстра?
Не розібрав я розумом людським.

Вслухався в айстру я, в пісні її вслухався,
які текли з рожевих пелюстків.
Що за слова мені співала айстра?..
Та вірш про неї виріс і розцвів.

Вслухався в айстру я, в печаль її вслухався,
яка текла з рожевих пелюстків.
Що за слова мені кричала айстра?
З ким станеться недобре щось? Ну з ким?

Вслухався в айстру я, в слова її вслухався,
які текли з рожевих пелюстків.
Що: вечір, вересень чи осінь ця погасне?
Невже — любов?.. Не стало в айстри слів...

09.2009