Бухълът

Петр Пенчев
Бухълът, уж много умен,
но и той в гората се прослави,
че започна много да забравя.
Днеска Ежко сладкодумен
го попита:" - Баба Жаба,
как децата си повиква
 сандвич със мухи да свикват
 да ядат, ведно със хляба?".
Бухо срамно завъртя глава
 вместо да избуха:"КВА-КВА!".
Ежко още го попита:
 "- Грухчо как децата вика,
щом е сипано в коритото?"
Бухо завъртя очи -
уж опита се да заквичи,
но гласът му много глух
 едва отрони само:"БУХ-БУХ!"

24.10.2012 г.
814 Б. Алекс.
Петр Пенчев