Молба

Петр Пенчев
Листо едно в прозореца почука.
И после го видях, че плаче.
 "- Отивам си завинаги оттук.
Без мен ще си скучаещо сираче.

Ти си умен, измисли сценарий -
да не гния тази есен под дъжда й.
Вземи ме във домашния хербарий.
При идващия студ не ме изпъждай!".

25.10.2012 г.
818 Б. Алекс.
Петр Пенчев