Зима за горадам

Людмила Воронова Супрун
Зіма за горадам.

Зіма за горадам. Адліга.
У сцішэлай шэрані сады.
Не чутна птушак. У лесе ціха.
Замест сцяжынак скрозь сляды.

У сумёце спіць ядловец колкі.
І не шумяць асіны ўслед.
Бліжэй да вока сталі зоркі,
А месяц згорбіўся, як дзед.

Ялінкі, быццам каралеўны,
Чакаюць свой завейны баль,
Калі мяцеліцы напеўна
Закружаць вальсам белых хваль.

Фото авторское.