Дъждът

Петр Пенчев
Между двете ни села
 бързо движи се дъжда.
 "- Чуствам малка слабост,
но пък нося радост!:


Ще полея бързо всичко -
и цветенца и тревички,
и лехите и полята,
и лозята и гората.

Ще направя локвите дълбоки
 и реките още по-широки.
Ще измия покриви и магистрали...
Капките ще стигнат ли? Едва ли..."

После да мечтай престана...
Кап,
кап,
кап...
И в облака остана...

26.10.2012 г.
821 Б. Алекс.
Петр Пенчев