Първа вихрушка

Петр Пенчев
Вятърът свисти освирепел
 като с пищялка
 и шиба по издрасканото ми лице
 като със палка.


Скърца покритото със скреж бельо
 подобно зряла зелка.
На ореха зад купата сено
 се стрелва черна белка.

В камината мърмори огън
 за нещо много свое
 и приканва ни към сън,
като в кончега Ноев.

Снегът мирише на небе.
Нощта - на въглен.
А ти - на свежото пране
 и радостта ми кръгла.

27.10.2012 г.
823 Б. Алекс.
Петр Пенчев