Сняг лети нагоре

Петр Пенчев
По улиците се разхожда сняг
 по усмотрение на вятъра,
също както летен прахоляк
 след жътва по полята ни.

Когато се успокои - плете
 покривките от белите дантели
 и като в плетачното ателие
 бърза да обслужва свойта клиентела.

Понякога лети нагоре -
с нежност той небето дращи.
И иска да намери коридора
 към нашето неземно щастие.

28.10.2012 г.
826 Б. Алекс.
Петр Пенчев