Грипът

Петр Пенчев
Вкъщи се засели Грип -
кашля, сополив и хрипкав;
Иска да ни зарази,
всички да ни порази.

Майка ми едва го хвана.
Зави го с цели три юргана.
С топъл чай го напои -
трябва да се изпоти.

Натъпка го със витамини,
настинката за миг да мине.
Чух го как извика:"Пчих!".
И повече не го открих...

28.10.2012 г.
827 Б. Алекс.
Петр Пенчев