Вълната

Петр Пенчев
Една вълна съседка гони
 и пръска капки милиони.
Вижда на брега стоварен пясък
 и се хвърля върху него с плясък:

 "-Аз исках да достигна дъното,
а то лежи върху брега нагънато
 и ме гъделичка по гръбнака.
Навярно слънчевите зайчета от мене чака!".

29.10.2012 г.
830 Б. Алекс.
Петър Пенчев