Трансплантация

Петр Пенчев
Мне нравится что Вы больны не мной...
Марина Цветаева

Как ми трансплантира твоята любов?
Нямам никакви следи от операция...
Или всичко се извърши на това легло,
на което се признах в капитулация?

Не се пресажда нищичко през зимата:
фантом не оживява без имунитет.
Как успях и чуствата незрими
 да прихвана в този миг от теб?!

Не се оплаквам...Даже съм доволен!
По-лесно ми е с две любови да живея.
Как се радвам, че от теб съм болен!!!
И нося твоя дар като елмаз трофеен.

30.10.2012 г.
832 Б.Алекс.
Петр Пенчев