Камила

Петр Пенчев
Със една добра камила
 бързо се сприятелих,
докато на шейха в`вилата
 вода в оазиса му пих.

Помолих я да ми разкаже
 тя за пясъка и дюните,
за лъжливите миражи
 и студа при пълнолуние.

Угостих я с прясна диня
 и със грозд банани.
Тя пък като арабкиня
 разцелува моите длани.

Нещо мириса не им хареса -
ха, да ме заплюй.
Но, нали си е принцеса -
благодарих й аз затуй...

После тихо се сбогувах
 с моята добра камила...
 " - На гърба ми се качи
 бързичко, мой милий!"

30.10.2012 г.
833 Б. Алекс.
Петр Пенчев