Сезоните

Петр Пенчев
" У природы нет плохой погоды!"
Эльдар Рязанов

 Замина си прекрасното дъждовно време.
Не съм прибрал чадъра още в гардероба.
Пося природата под шумата си семе,
което ще я облече напролет във зелена роба.

Вихрушки, бури, преспи, снегопади
 ни чакат пак през идващата зима.
Не чувам звук, но ехото му пада
 под лавината, където нас със теб ни има.

Не се плаши, че сменят се сезоните -
със тебе дните не изглеждат страшно.
Ще си настроиме към тях хормоните
 и ще те пригърна пак под своята рубашка.

31.10.2012 г.
836 Б. Алекс.
Петр Пенчев