Ежко Бежко

Петр Пенчев
Ежко Бежко е настръхнал
 като магарешки бодил кога е цъфнал.
Толкова му е студено -
щръкнали бодлите му като антени.

Със свойта майка - леля ми Ежиха
 горещ компот от менчето направо пиха,
от малините сварен със диви ягоди,
боровинки с мед и други сладости.

Пиха, пиха, и така се изпотиха,
че престанаха да смъркат и да кихат.

01.11.2012 г.
839 Б. Алекс.
Петр Пенчев