Заричане

Петр Пенчев
Ти се спусна от Север
 да останеш при мен,
както снегът със доверие
 покрива земята с гоблен

 и я топли до пролет.
Ти ме вдигна във полет.
Не се докосвам до нищо.
Само горещото ни огнище

 пазя от престъпните набези.
В любовта дълбоко нагазили-
съвместно двамата я носим.
В нея ти си виртуозна.

Затова й те обичам.
Затова те взех от Север
 и навечно се заричам
 да съм постоянно с тебе.

02.11.2012 г.
841 Б. Алекс.
Петр Пенчев