Помiчниця

Вита Вольна
На горОді у бабусі
вправно трудиться Катруся,
прополола буряки,
помідори й огірки.
          Тишком-нишком працювала,
          щоб бабуся і не знала.
          Хай старенька відпочине,
          досить їй вже гнути спину!
          Натрудилася мала,
          та й до пОдружки пішла.
Бабця біля грядки знову
ледь не втратила дар мови:
хтось на грядках гарцював,
помідори порубав,
огірки і буряки,
залишив лиш будяки.
          Здогадалася бабуся:
          "Тут трудился Катруся!
          Ох, і шкодниця мала!
          Так мені "допомогла"!

            Малюнок Юлії Петренко.