Олег Минкин. Разговор с рекой

Марина Куновская
– Скажи, быстротечная речка, скажи,
Дождусь ли отлива  смирительной боли?
Быть может, опять осчастливят любовью
Из ножен доставшие крылья стрижи?

– Несу я бесплотную пену вперед
Над камнем, что скрылся в глубинах бездонных,
Жди новой любви, если пена утонет,
А камень холодный из бездны всплывет.

                Алег Мінкін
Размова з ракою

– Скажы, хуткаплынная рэчка, скажы,
Ці будзе ў жыцці маім горкім адхланне?
Мо зноў, як калісьці, пяшчоту й каханне
Мне з крылаў навостранных скінуць стрыжы?

– Нясу  я бязважкую пену ўгары
Над каменем цяжкім, што зросся з праддоннем,
Чакай жа кахання, як пена патоне,
А камень ўспыве ў каламутным віры.