Будь ласка, одягни назавтра бiле

Миклош Форма
Будь ласка, одягни назавтра біле,
в якому ти сподобалась мені.
Ти в білому – така напрочуд мила,
як світлі чисті квіти навесні.

А ще, коли й соромишся дівочо,
так хочу пригорнуть і захистить,
так хочеться у ці дівочі очі
дивитись і радіти кожну мить.

Ти в білому – насправді світла казка:
усміхнена, ласкава і – моя...
Назавтра біле одягни, будь ласка.
Ти – в білому, а поруч – світлий – я...