Батькiвщина

Семёнов Юрий Петрович
Моя Батьківщина розірвана вщент,
А люди біжать побросавши домівки...
Історія знову зловила момент,
Не в кольорі знову всі відеоплівки.

Моя Батьківщина не сходить зі шпальт -
Майдани, корупція і братовбивство...
Вона, як музика, що маючи альт,
Талант претворила в просте жебраківство.

Моя Батьківщина - на дошці пішак,
Або політична розмінна монета,
Вона, як безкрилий Пегасик-лошак,
Чорнила засохші невдахи-Поета.

Моя Батьківщина - фатальність страждань,
Відвічна громадських сердець аритмія...
Ми знову за щось і комусь платим дань
І живить вогонь знов підлита олія.

Моя Батьківщина - еліти колапс,
Жадоба політиків наших бездарних...
За те, що здали нас, знов ллють собі шнапс,
Бундючать себе у місцях кулуарних.

Моя Батьківщина - це щирість людей,
Прості землепашці, шахтарскі трудяги.
Розсудливість є з найжаданих ідей,
Що миру піднімимо ми свої стяги.

Історія зловить важливий момент,
Знов в кольорі будуть всі відеоплівки.
Моя Батьківщина - Фортуни клієнт,
Це стиглі хліба, це сади, це домівки!

21.07.2014р. Юрій Семенов.