Чому весь час я думаю про тебе?

Миклош Форма
Чому весь час я думаю про тебе?
Без пристрасті й бажання?.. Просто так?
І навіть випадковий птах у небі
для мене вже – про тебе добрий знак?

І все про тебе – промінь і хмаринка,
і вітру несподіваний порив?
І на калюжі зламана льодинка
запитує: то, може, – ти ступив?

Чому про тебе – все на білім світі?
І думаю чому про тебе я
так, мов вродилась для цієї миті?
Можливо, просто все: бо я – твоя?..