Пружина

Петр Пенчев
Като пружина съм навита -
по детската площадка скитам
 от едната катерушка
 към другата. Не слушам

татко как по мене вика:
 "Къде загуби си чепика?
Уморих се да те гоня...
Къде си дяна телефона?".

А аз нали съм още малка -
на най-голямата пързалка
 искам да се покатеря.
Телефона там намерихме.

01.12.2012 г.
920 Б. Алекс.
Петр Пенчев