Туган авыл, менэ тагын кайттым сина

Радик Нуретдин
Козге янгыр сундермэкче йорэк утын,
Салкын тамчы жилегемэ тикле сенэ.
Тэгэрмэчлэр ярып уткэн басу юлы;
Туган авыл, менэ тагын кайттым сина.
Артта калды катлы-катлы биек йортлар,
Тына бара кала шавы, кала чыны.
Киткэннэрне озатасын ак юл телэп,
Каршылыйсын иркен ж;еп, колачынны:
Кайтыр жире булмаганга, белэм, авыр!
Кайда барсын, сызылганда йорэк-бавыр?

© Все права защищены. Любое использование произведений Радика Нуретдина (Радика Фамиевича Нуртдинова) возможно только с согласия законного правонаследователя — Нуртдиновой Разины Касимовны.