де трав духмяних два крила

Галина Би-Локур
Так хочется води із джерела-
напитися, до повного бажання.
Де трави духмяні ранком воля розлила
і очі мріями до них прикуті.
Де птиці вільної розкриті два крила,
із ранку до самого смеркання.

Пройтися ранком по росі,
де краплі срібні - провіант від Бога
і перші сонця промінці,
і в сяйві бурштиновім знов дорога.

Де жайворонка пісня, рань весни,
тепло землі, де дихає наснага
і терпкий запах гілок бузини-
понад двором, де нас дітей ватага.

І так іти, не поспішаючи в світи,
де обрій, вечоріє і світає.
І десь там я, і десь там ти,
і джерело, що нас чекає.