Хэр конне керэсен тошемэ

Радик Нуретдин
Радик Нуретдин «Хэр конне керэсен тошемэ» шигырен яраткан тормыш иптэше Рэзинэ Касыйм кызына багышлады. Бу шигырь атаклы татар-башкорт композиторы Роза Сэхэветдинова ярдэмендэ жыр булып та донья курде.

*****
Елмаеп чыгасын
тирмэдэн.
Чэченне жиллэргэ
таратып,
Йогереп утэсен эргэдэн.
Артыннан улэннэр
тирбэлэ,
Жемелдэп чыклары
коела.
Син мине еракка-еракка
Чакырдын да кебек
тоела.
Мин тиле, онытып
доньяны,
Син киткэн якларга юл
алдым.
Зэнгэрсу офыклар
артында
Котмэден… Керден дэ
югалдын:
Хэр тонне керэсен
тошемэ.
Еракка тобэлгэн
карашын…
Янына йогереп барсам да,
Мин куптэн сонлаган
курэсен…


Хэр конне керэсен тошемэ
(Жыр варианты)

Хэр конне керэсен тошемэ —
Елмаеп чыгасын тирмэннэн.
Чэченне жиллэргэ,
Жиллэргэ, жиллэргэ
Таратып утэсен тирэмнэн.

Артыннан улэннэр тирбэлэ,
Жемелдэп чыклары коела.
Син мине еракка,
Еракка, еракка
Чакырдын да кебек тоела.

Мин тиле, онытып доньямны,
Син киткэн якларга юл алдым.
Зэнгэр кук, офыклар,
Офыклар, офыклар
Артына кереп син югалды;.

Хэр конне керэсен тошемэ —
Еракка тобэлгэн карашын.
Офыкта зур кояш,
Зур кояш, зур кояш,
Кагылма — янарсын, янарсын.

© Все права защищены. Любое использование этого произведения Радика Нуретдина (Радика Фамиевича Нуртдинова, так же переводов на другие языки, возможно только с согласия законного правонаследователя — Нуртдиновой Разины Касимовны.