В цей День... на укр. яз

Любонька
В цей День святково-урочистий
звучить чимало привітань;
згори радіє небо чисте,
скрипивши шлюбом інь та янь.
Тепер ви - пара нерозлучна
на спільний ваш сімейний вік;
булА стріла амура влучна -
стали дружина й чоловік.
Що Богом звЕдено до купки,
не роз"єднається людьми!
Кохання голуба й голубки
вкривають Небеса крильмИ,
щоби нікОли чорним крукам
над вашим щастям не кружлять,
щоб й вам, і дітям, і онукам
дісталась Божа благодать
земному світові радіти
і насолоджуватись ним,
і один Одного любити,
як вперше у житті своїм.
Любов всі бІди переможе,
усі кордони перетне,
вам пелюсткАми встелить ложе,
сплете намисто слів ряснЕ...
Вічне кохання - головніше
за всі незлічені скарбИ,
всіх почуттів - найяскравІше,
в одну єднає дві судьбИ.
Ось на руках обручки сяють,
як символ злуки двох сердець,
рушник весільний вам встеляють,
тримають Янголи вінець.
Понад усе  л ю б о в  цінуйте,
вона - крухкіше кришталЮ,
то ж один Одного шануйте,
завждИ говОрячи "люблю".